For excellence in education, sciences and arts

Американска фондация за България дава стипендия за интердисциплинарни художествени творби

"Български концертни вечери в Ню Йорк" имат удоволствието да обявят втория ни съвместен проект за създаването на нови творби на български творци, финансиран единствено от Американската фондация за България.

Стипендията за интердисциплинарни художествени творби е създадена от Съвета за Европейски изследвания, "Български концертни вечери в Ню Йорк" и "Фондация Елизабет Костова". Темата на това съвместно събитие е в съответствие с темата на предстоящата 26-та Международна конференция на европеистите, "Съперничество за суверенитет: Нации, региони и граждани в Европа". Целта на стипендията е да финансира съвместна интердисциплинарна творба на изгряващи или утвърдени творци в България, както и българи в други страни. Приемат се нови и започнати творби.

През май 2019 г. ще бъде присъдена една награда на стойност 3000 щатски долара. Мултидисциплинарна селекционна комисия от представители на посочените по-горе организации, ще избере победителите. Авторът на наградената творба ще получи чек за 3000 щатски долара за създаване и производство на работата, заедно с публично признание в специалното издание EuropeNow и в бюлетина на Съвета за Европейския изследвания, както и различни социални медии. Освен това всеки от наградните ще получи една година безплатно индивидуално членство в Съвета за Европейски изследвания (CES).

Мобилна версия

  • Начало
    • Новини
      • Американска фондация за България дава стипендия за интердисциплинарни художествени творби