For excellence in education, sciences and arts

Американска фондация за България и Европейския ден на фондациите и дарителите

Къде е Надежда?

Тя е тук и навсякъде около нас. По инициатива на Български дарителски форум за втора поредна година в България се отбелязва 1-ви октомври – Европейският ден на фондациите и дарителите. Така страната ни става една от 24-те европейски държави, в които чрез десетки събития и инициативи ще бъде отразен приносът на дарителите от Стария континент за развитието на обществото.

За каузите и промяната, която носят дарителите в България, ще разказват през цялата седмица на Дарителството - от 1 до 8 октомври - под мотото "Аз съм Надежда“ членовете на Български дарителски форум, сред които е и Американска фондация за България,  и други партньорски организации.

Като традиционен символ на кампанията за 1 октомври остава запалената клечка кибрит, чието значение тази година е допълнено с посланието "Аз съм Надежда“ – защото именно надеждата обединява хората, работещи за дарителски организации – надеждата, че с подкрепата си дават нов живот на каузите, с които са обвързани, че създават цял свят от съмишленици и вдъхновяват за идеи и промяна.

Над €60 млрд. даряват фондациите и дарителите в Европа за подкрепа на каузи във всички сфери на общественото развитие – от защита на човешките права през здравеопазване и образование до грижа за животните и опазване на природата.

Американска фондация за България с усмивка се включва в положителната инициатива на БДФ и ви предава виртуалната горяща свещ.

Обявяваме новата стипендиантска програма на Фондацията за открита и се надяваме да подкрепим и зарадваме най-талантливите ученици на България в сферата на природните науки, хуманитарни науки, езици, изкуства и музика. Разберете как да кандидатствате до 25 октомври тук.

Ние сме надежда. А вие?

Мобилна версия

  • Начало
    • Новини
      • Американска фондация за България и Европейския ден на фондациите и дарителите