For excellence in education, sciences and arts

"Внимавай на какъв се преструваш!" на The Connor Brothers

Майк Снели и Джеймс Голдинг успяват да завъртят на пръста си целия арт-свят. Подобно на Банкси, The Connor Brothers внасят объркване, първоначално крият части от своята биография и реалната си идентичност. Творбите им ескалиращо повишават цената си и стават желана стока в аукционните къщи, без търговци и собственици да знаят каква е истината: зад емблемата на американски творци с драматично юношество, измъкнали се от капана на псевдорелигиозен култ, всъщност стоят двама британци…

След изложби в Лондон, Сидни и Лос Анджелес, авторите Снели и Голдинг продължават да изследват възможностите на поп-културата да понася постмодерни трансформации. Творбите им цитират, колажират, преименуват, объркват, назидават и разсмиват. Булевардната литература и книжните обложки джобен формат са уголемени до модерни изящно създадени уникати. Сентенции, взети сякаш от страниците на “pulp fiction” романи, мисли-клишета на гротескни или претенциозни персонажи са преосмислени в една философия на масовата култура от 21 век. The Connor Brothers  намекват, че обитаваме свят на привидни стойности, че вътрешният ни живот е доминиран от мечти-фантоми. 

Всяка творба на "братята“ има ярък персонаж, герой в конфликт или личност с послание. Въпросът, поставен пред публиката, е дали и как споделяме това послание. Можем ли да бъдем в различни роли, как мечтаем, как планираме проекта на живота си. И дали всичко това има нещо общо с истината за самите нас. Както гласи мотото на последната им изложба: "Внимавай на какъв се преструваш!".

От 29 март до 21 април 2019 г. "Внимавай на какъв се преструваш!" ще бъде представена в София благодарение на Американска фондация за България, Музея за история на София и Националната художествена академия. Ще бъдат показани оригинални творби на хартия, ситопечат със смесени акрилни техники и ръкописни намеси, колажи и др. Селекцията е направена специално за представянето на The Connor Brothers в София. Българската публика ще види голямоформатни творби от последната година: "Conformity Is The Last Refuge“, "I Don't Care What Anyone Says About Me“, "Truth Is Rarely Pure“ и съвсем новите "Complicated Ways“ и "I Can Resist Everything Except Temptation“ – направо от студиото на артистите в Лондон. Майк Снели и Джеймс Голдинг ще открият лично събитието в "Триъгълната кула на антична Сердика“ на 29 март 2019 г. от 18:30 часа.

Актуално

На 18.04.2019 г. от 18:30 часа в изложбеното пространство на "Триъгълната кула" на бул."Мария Луиза“ 16 ще бъде представена колекцията на Американска фондация за България "Съвременно британско изкуство" от произведения на четирима автори от различни поколения на британската поп-арт сцена.


Мобилна версия