For excellence in education, sciences and arts

Отличените в 19-ата Ученическа секция на УчИМИ

Журито по математика определи като отлично представени 10 проекта, които получиха 2 златни, 2 сребърни и 6 бронзови медала. Определена бе и една специална награда за дебют на шестокласничката Демира Недева от математическата гимназия в Пловдив. Журито по информатика и информационни технологии връчи почетна грамота за отлично участие на дванадесетокласника Николай Пашов, който през 2018 г. участва в лятната изследователска школа RSI в MIT, САЩ. Връчени бяха също 4 златни и 5 сребърни медала на проекти с грамоти за отлично представяне, а на 8 проекта със специална награда бяха връчени бронзови медали. Медалистите получиха сувенирни подаръци, предоставени от ФМИ на Софийския университет. Всички участници си тръгнаха с книгата „Математически миниатюри“ от Вълчо Милчев, който беше научен ръководител на една от участничките.

Авторите на наградените проекти ще бъдат поканени да участват на разноски на УчИМИ в Деветнадесетата лятна изследователска школа, която ще се проведе от 28 юли до 17 август в кампуса на Американския университет в България, Благоевград. Останалите участници също ще получат право да участват в школата с преференциални условия. А дванадесетоклаксниците получиха специална покана от доц. Дойчин Бояджиев и от името на Факултета по математика и информатика към Пловдивския университет, да изберат специалност, в която могат да влязат без изпит, с отличната си оценка от УчИМИ.

От тази година, освен отличаване на по-добрите проекти и връчване на грамоти, бяха раздадени и медали на победителите - съответно бронзови, сребърни и златни. Представители на Американска фондация за България, в ролята си на спомоществователи на Ученическия институт, присъстваха на награждаването във вечерта на 3 април в хотел “Самоков”, Боровец.

Списък с наградените ученици можете да откриете тук.

Снимки от награждаването: Тук

Мобилна версия