For excellence in education, sciences and arts

Започва фестивалът „Ранно пиле“ - вече 15 години трибуна на млади и талантливи кино творци

Основан през 2005 г. от „Американска фондация за България“, най-големият български форум за студентски късометражни филми EARLY BIRD вече петнадесет години помага на млади кино творци от български и световни университети да достигнат до широката публика.

Програмата на  петте фестивални дни ще представи повече от 20 часа качествено студентско кино от цял свят. Ще даде възможност за обмяна на опит и идеи с два майсторски класа и много дискусии.

Авторитетно международно жури ще разпредели награди в 11 категории на стойност 4400 щатски долара. Председател на журито е талантливият млад режисьор Саман Хюсеинпур от Иран, спечелил наградата за Най-добър чуждестранен филм от предишното издание на фестивала. Членове на журито са режисьорът Слава Дойчева и операторът Калоян Божилов.

Тази година селекцията на „Ранно пиле“ включва 89 игрални, документални  и анимационни филми на студенти от 35 страни. На фестивала ще присъстват повече от 30 чуждестранни студенти от Германия, Унгария, Мексико, Турция, Ливан, Сърбия и Швейцария.

В рамките на фестивала актрисата, сценарист и режисьор Ванина Кондова ще представи изключително успешния уеб сериал Lost and Found, NY. В последния ден на фестивала операторът и асистент в НАТФИЗ Красимир Стоичков  ще проведе майсторски клас на тема „Движение на камерата“.

Фестивалната програма ще тече в два кино салона: кино зала НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и Културен център G8. Входът е свободен.

Откриване – 01.11.2017 от 12:00 часа – кино зала НАТФИЗ, ул.“Стефан Караджа“ 20.

Пълната програма и повече информация може да намерите на earlybirdfest.org
Последвайте ни и във фейсбук.

За информация:
Нора Ангелова, координатор
+359 897 896 136
n.angelova@earlybirdfеst.org

Мобилна версия

  • Начало
    • Новини
      • Започва фестивалът „Ранно пиле“ - вече 15 години трибуна на млади и талантливи кино творци