For excellence in education, sciences and arts

Приемат се заявки за участие в специалното издание на Early Bird Film Festival

Специалното издание на "Ранно пиле" 2020 приема заявки за участие в предварителната селекция

Като най-големият български форум, посветен на създаването на студентски късометражни филми, със специалното си издание Международният студентски филмов фестивал "Ранно пиле" иска да провокира младите режисьори да мислят "извън рамките", да използват всякакви техники и средства за заснемане, да останат любопитни и изобретателни зад затворените врати на домовете си, да си сътрудничат онлайн.

Специалното издание на Фестивала иска да запази различната гледна точка на младите режисьори по света за бързо променящия се живот в контекста на пандемията от #COVID19.

Фестивалът вече приема филми, заснети по време на или вдъхновени от карантината, насърчавайки българските и чуждестранни студенти да творят въпреки ограничението на четирите стени.

"Ранно пиле“ е създаден е от Американска фондация за България – клон България през 2005 г. като естествено продължение на Програмата за финансиране на студентски филмови проекти. Оригиналната концецпция на фестивала е дело на г-н Алексей Христов, директор на Фондацията, и проф. д-р Станислав Семерджиев, ректор на НАТФИЗ и изпълнителен директор на CILECT (The International Association of Film and Television Schools). Още с второто си издание фестивалът става международен. През годините в програмата му са представени над 1400 филма от 84 държави, сред които Австралия, Нова Зеландия, Южна Африка, Бразилия, Бангладеш, Пакистан, Индонезия, Зимбабве, Киргистан, Макао.

Заявки за участие вече се приемат в специалната платформа на уебсайта на фестивала ето тук. Крайният срок е 31 юли 2020 г.

Няма такса за участие. Наградният фонд на фестивала е 4400 USD, разпределени в 11 категории.

Повече за условията на участие ще откриете в предишната ни статия по темата.

Споделете с приятели студенти по кино, а ако имате приятели и познати в чужбина, които биха се включили, споделете им английската версия на съобщението. Следете ни за още новини.

Нямаме търпение да видим какво сте сътворили!

Мобилна версия

  • Начало
    • Новини
      • Приемат се заявки за участие в специалното издание на Early Bird Film Festival